Efter mycket pappersarbete och många telefonsamtal kom Rade till Sverige  sommaren 2003. Ett år efter att vi hade kommit hem med hästarna. Han blev min sambo och assistent. Nu bodde jag i kaffestugan och hade byggt bastu och hade hörnmassagebadkar...kakel och värmegolv. I vardagsrummmet hade jag murat en gammal vedspis. Tyckte jättemycket om det  lilla huset. Eftersom jag fick en 120-säng elektrisk, höj-och sänkbar från hjälpmedelscentralen fick Rade min 90-säng. Vi sov i mitt sovrum som jag hade byggt till. 
Eftersom alla förstod att jag nu hade en "importerad pojkvän" började även min ex att nätdejta. Han hade tur som ganska snart hittade en hästtjej och han  blev jättekär. 
Nu var det dags att flytta omkring lite igen. Jag skulle bo i stora husets nedre våning. Nina med pojkvännen på övervåningen.  Familjen som hyrde nedre våningen och skulle ta över företaget pallade inte och flyttade till en lägenhet...
Nu började också kriget om vem som skulle köpa ut vem, alltså vem skulle stanna på gården. Jag tyckte naturligtvis att jag skulle få bo kvar och exet likadant. Tyvärr blev det allmän pajkastning mellan oss med advokater. Till slut gick jag med på att bli utköpt till ganska högt pris. Jag glömmer aldrig mitt ex, illröd, svettig och skakande när han godtog mitt pris. Det står jag för, det är inte många som har slitit så som jag!!
Nu började också min reseperiod. Under ca fem år åkte jag nog sexton gånger till sol och värme. Teneriffa, Gran Canaria, Turkiet, Torrevieja, Island, Mallorca, Serbien, Finland...Ibland två veckor, ibland ett halvår. 
De första resorna åkte pojkvännen med men efter två år, när han fick sitt uppehållstillstånd ville han börja avlägsna  sig. Egen lägenhet....ut på krogen...ni fattar oh det är klart som korvspad att jag fattade det från början. Han var sexton år yngre, drömde om egna barn. Här sitter jag, femtioåring med ALS i permobil,,,,,öööh
Så han försvann ur mitt liv. Det senaste jag hörde var han i Stockholm...
Det var iinte lätt att hitta boende nu. Jag var så van att äga 7 ha, stall, flera hus...Åkte runt och tittade och exet med den nya sambon började faktiskt jävlas med mig. Sandlådenivån. Jag köpte i desperation första bästa.
Det blev en stor tvåa med egen ingång och uteplats i Vargön. En bostadsrätt. Fick börja att renovera och bostadsanpassa. När kommunen skulle greja i badrummet upptäckte de en vattenskada som jag som köpare skulle behövt förstås kolla. Not. Det blev dyrt kalas men bra blev det. En stor byggfläkt fick blåsa flera veckor och jag skulle tillfälligt flytta ut. Vart då??? Anpassat boende, kommunen föreslog äldreboendet i Sjottaheitti....kanske Brålanda. Not. Jag flydde fältet en månad till Serbien Kanjiza. Rehabilitering, hotell, spa, behandlingar. Rade följde med. Jag trivdes där. 
Därifrån måste jag bara skriva en händelse. Vi gick ut i den vackra parken en dag. Jag styrde permobilen under ett jättestort och gammalt träd. Låg o solade. Rade satt i skuggan. Plötsligt kände jag att en fluga bet mig. Aj!
Det kändes. Konstigt. La mig igen...då kom den där flugan igen o bet så in i H-vete, AJ-Jaj. 
Mycket märkligt, den fortsatte att attackera mig nu hela tiden så vi fick helt enkelt gå därifrån.
Vi gick in och sen  gick vi ut till kafeterian. Där mötte vi upprörda människor som förklarade att en jättegren hade
ramlat ner från ett gammalt träd och vilken tur det var att ingen låg under....Vi rullade till parken, och exakt där  jag hade legat låg nu stora trädbitar och flisor. DÅ TACKADE JAG GUD, för jag tror att hen skickade flugan.