Denna underbara katt hette Teija. Döpt efter en av Finlands världsberömt vackra  kvinnor, jag trodde nämligen att Teija Sopanen var grå som kattungen som vi tog emot på Gränna. Ni som minns henne...
I alla fall sitter hon på en av pålarna framför stallet där vi hade uppbindningsplats för hästarna när de skulle ryktas, sadlas eller selas. Teija var duktig på att ta möss. Visst hade vi kattlucka till pannrummet så katterna fick komma in i värmen... bara en sak...hunden Ayla, den lilla, lärde sig också att gå ut och in via kattluckan. hon fick ju plats.....tills den dan hon inte kom igenom utan fastnade i magen... men kämpade och vips...Ayla var faktiskt ute - med en fyrkantig kattlucka runt sig. Sambon måttade och efter ett par timmar såg vi ett par undrande katter surt stirrande på plåten som nu täckte hålet.
Jag brukade säga att Teija var irländsk korthår-ras. Ärligt talat hade jag inte mer belägg på denna påstående än några bilder som jag hade sett. Men visst var hennes päls så len o tät, och ansiktet litet och platt. 
När jag blev sjuk i min ALS fick Teija flytta med mig till Vargön. Radhusområde...släng dig i väggen...hon var ju van att bo på en stor gård. Det innebar att hon mer än gärna Flyttade till min dotter som har ett hus på landet.
Där trivdes hon och blev jättegammal.
Visst har vi haft flera katter som Micke, Sotis, Elvis, Lapplisa....men Teija låg mig närmast hjärtat....R.I.P...again
 
 
 
J

Kommentera

Publiceras ej