Jag hade turen att komma in på en "starta eget för kvinnor"- kursen som varade nästan ett år med några veckors intensivstudier på konferenshotell på Orust. Jag trivdes som fisk i vattnet. Var seriös och som alltid:ALL IN.
Affärside´skulle man ju naturligtvis ha.  Min var: Djur-och naturupplevelser i miljö där kretsloppstänket är synligt...........dvs vår bondgård med olika djur att klappa på och rida på våra hästar och sitta i lappkåtan på renhudar där vi stekte Gränna-plättar över öppen eld. I smeten röd mjölk och äkta smör. Hjortronsylt eller jordgubbssylt, hemmagjort så klart, och riktig grädde. Ett av mina motton var: Äkta vara, annars kan det kvitta!
Min dotter skulle vara med i detta, och det var hon några år, men insåg före mig tydligen att det blev alldeles för mycket arbete för pengarna som kom in.
I alla fall. på kursen fick vi lära oss bokföringens mysterier, konkurrensanalys, målgrupper, reklam, logo, firmanamn, räkna vinst och allt annat gällande företagande. 
Ok, det blev enskild firma i mitt namn med namnet: GRÄNNA GÅRD. Jag slipade och planerade och förberedde under kurstiden. Målet var att köra när kursen var slut. Det gjorde vi också. Vi, för dottern och sambon var ju med.
Första annonsen i Tidningen Trollhättan. Premiärdag med jippo som häst&vagn, ponnyridning, spelemän, tävlingar. När klockan blev 10 den dan...hjälp...det var kö på 45:an som blinkade att svänga till GRÄNNA GÅRD. Parkeringarna räckte inte till. Succé!!! Som vi stekte pannkakor, sålde glass o kaffe, red och körde. Mamma Mia, jag var helt slut på kvällen när alla inblandade tömde sina midjeväskor på köksbordet och dagskassan skulle räknas. Det såg så komiskt ut, kände mig som bankrånare med bytet. Jättehög med pengar i olika valörer. Hade aldrig sett så mycket pengar förut! I alla fall på köksbordet. Plötsligt började vi alla skratta, vansinnesskratt, befriande och så härligt!!!!!!

Kommentera

Publiceras ej