Jag mötte Kara på Finska Föreningens kontor i Trollhättan. På den tiden behövdes deras verksamhet mer än idag. En ung kvinna jobbade där och jag skulle väl lämna in annons eller artikel om Gränna Gård. Denna hund var på kontoret och kom till mig direkt och "pratade" med mig. Jag tyckte om henne, blev nästan kär eller avundsjuk, för ....det var MIN HUND,  Efter ett tag hörde jag som i dimma den unga kvinnan säga: Vet du nån som skulle vilja ha hunden. Mitt svar kom direkt: Joo, faktiskt, JAG.  Sen åkte vi hem, Kara och jag. 
Kara var korsning mellan Hamilton stövare och boxer. Hon var väldigt snäll och klok, som de flesta djuren. Eftersom vi hade katter och hon var förtjust i att jaga dem fick jag tala om för henne att egna katter jagar vi inte.
Hon fattade direkt. När jag vilade (det hände!) på soffan hade jag alltid tre djur runt mig. Kara i fiskroken, lilla hunden Ayla i armvecket och katten Teija på axeln.  Vi fick många underbara år tillsammans. Jag älskade denna hund. Till slut blev Kara sjuk, väldigt sjuk, buken var som en fotboll. Efter telefonsamtal med Skara var det raka spåret dit. Hennes liv gick inte att rädda och jag låg där på golvet med henne säkert en timme efter sprutan.....
Minns att jag grät i fjorton dar, fick ta värktabletter för jag hade så ont i ögonen och huvet. Jag hämtade hennes aska och hon är begraven bakom päronträdet på Gränna. R.I.P Kara!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag får nog säga att jag fick mycket uppmärksamhet i lokaltidningen. Olika artiklar om barnkalas, lipizzanerhästar, kvinnligt företagande mm. Minns en gång att jag ville sätta förlovningsannons i tidningen. Det gällde våra två minigrisar som senare visade bli stora vietnamesiska hängbuksvin...Miss Piggy o Micke.  När jag pratade med TT om detta bad de at få återkomma efter att ha kollat med etiknämnden eftersom det gällde faktiskt djur och de hade  ALDRIG varit med om detta. Samma dag fick jag svar att annonsen skulle få stå under rubrik: övrigt.
Så blev det.                   
                                         NU HAR DET HÄNT
                      Micke från Mellerud har fått ihop det med Miss Piggy!
                                          GRÄNNA GÅRD
                                             SJUNTORP
 
Syftet var också att göra lite reklam, och lite annorlunda. Tyvärr blev det aldrig några bebisar där. Tvärtom.
En morgon hittade jag Micke död i sin koja. Det var bara det att vi hann inte få ut honom därifrån förrän en förskoleklass kom på utflykt. Det börjades med guidad tur bland djuren.... När vi kom till grisarna bad jag en tyst bön för jag hade en plan. Jag hade krafsat lite halm över Micke (R:I:P) och förklarade att han hade haft feber men sov nu så vi skulle låta honom vila....(!) Mina skådespelartalanger kom väl till pass och allt gick bra. (Var är min Oscar?)
Så småningom fick Miss Piggy en ny pojkvän, Mr Biff.