Familjen 1954
 
 
Från början var vi tio barn i min familj men dem två förstfödda dog vid ett par års ålder. Jag var ett sladdbarn som föddes 3 Juli 1954. En av mina systrar tyckte att detta var bedrövligt att få ett syskon till. När hon tvättade kläderna så plockade hon bort alla mina kläder med en pinne. Idag förstår jag detta, det var hennes protestaktion. För du vet att på den tiden hade man inga preventivmedel, så mamma fick tvätta mina kläder. Alla mina syskon är födda i rökbastun, men jag minsann är född i stugan! Som då hade två rum, tidigare hade den bara ett rum.
Det var natt och byns självlärda barnmorska Iita hade kommit och när jag väl var ute i denna världen tassade en ung broder in till mig i rummet. Han gick som vanligt i sömnen. Han trodde att jag var en kråka som skrek efter mat. Han upprepade kwa kwa kwaaah!!! Han skulle ge mig sockervatten.
Detta har jag fått berättat för mig men jag minns inte allt tyvärr. Jag minns ju inte när jag föddes. Hur det sen gick det vet jag inte men till saken hör att denna broder hade en tam kråka som han matade och hade som sitt husdjur. Denna bror har varit min älsklingsbror hela mitt liv. 
 
tack och hej leverpastej, ses imorgon! 
 

Kommentera

Publiceras ej